![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 lutego 2021. Imieniny: Bogumiła, Eweliny, Mirosława
|
Szukaj:
|
kategoria: potrawy mięsne średnia ocena: 5.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boczek marynowany w miodzie![]()
Przepis: Miód rozetrzeć z sosem sojowym i dwoma łyżkami wody, dodać czosnek, przyprawy korzenne, sól, całość starannie wymieszać. Skórę boczku ponacinać tak, by powstała kratka. Natrzeć boczek marynatą, owinąć folią aluminiową, kilka godzin (najlepiej przez całą noc) trzymać w chłodzie w lodówce lub w zimnej spiżarni. Następnie przełożyć do brytfanny (skórką do góry), podlać 2-3 łyżkami wody i piec 15 min w temperaturze 250 stopni C. Zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C i piec jeszcze 40-50 minut, 2-3 razy podlewając mięso odrobiną wody. Upieczony i wystudzony boczek wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby zastygł. Przed podaniem pokroić w dość cienkie plastry. Podawać z razowym pieczywem, chrzanem lub ćwikłą i piklami. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |