Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 kwietnia 2018. Imieniny: Bony, Horacji, Jerzego
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: monika4
    Składniki:

  • 1 kg surowego boczku
  • Marynata:
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka cukru lub miodu
  • 1 roztarty ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 goździk
  • 1 łyżka sosu sojowego lub 1/2 łyżki przyprawy maggi i 2 łyżeczki wody
Przepis:

1. Skórę boczku naciąć wzdłuż, w odstępach 2 cm.
2. Wymieszać składniki marynaty, natrzeć boczek, odstawić na 6 godz. lub na noc.
3. Mięso wyłożyć na brytfannę skór do góry, podlać 3-4 łyżkami wody; piec przez 15 min. w mocno nagrzanym pierniku (260oC):
4. Zmniejszyć płomień (60o C), piec Przez 40 min., podlewać wodą (2 łyżki).
5. Oddzielić skórę i pokrajać w małą kostkę; mięso pokrajać w plasterki.
6. Podawać ze smażonymi jarzynami - (patrz: potrawy z jarzyn) lub smażonym ryżem - (patrz: potrawy z ryżu) i ogórkiem konserwowym.
Proporcje dla 5-6 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl