Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 października 2018. Imieniny: Hanny, Klementyny, Łukasza
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 4 pałki z kurczaka
  • 1 puszka groszku konserwowego (ja biorę Bonduelle)
  • 2 łyżki oleju (słonecznikowy lub z pestek winogron)
  • 1 łyżka masła
  • 1/3 kostki bulionu drobiowego (ja użyłam Bulionetki drobiowej Knorra)
  • pieprz mielony
  • 1 mała łyżeczka miodu
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
Przepis:

Mięso kurczaka natrzeć miodem roztartym z olejem i szczyptą pieprzu.
Na patelni rozgrzać resztę oleju z masłem i obsmażyć kurczaka na rumiano.
Wlać zalewę z groszku i wrzucić połowę groszku, koper, kostkę bulionową. Dusić pod przykryciem 30 minut.
Dodać resztę groszku. Zagotować. Doprawić sos pieprzem i sokiem z cytryny.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl