Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 17 października 2018. Imieniny: Antonii, Ignacego, Wiktora
kategoria: inne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • 1,5 szklanki fasoli Jaś
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 15 dag kiełbasy
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • 1 listek laurowy
  • 1 listek maggi (może być mrożony)
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki soli
Przepis:

Umytą i moczoną kilka godzin fasolę ugotować do miękkości.
Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek i pokrojoną w półplasterki kiełbasę, dodać do fasoli.

Następnie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać mąkę, zasmażyć, rozprowadzić zimną wodą, wymieszać z fasolą. Dodać przecier i przyprawy. Zagotować.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl