Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 listopada 2018. Imieniny: Elżbiety, Faustyny, Pawła
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 80 dag brukwi
  • 4 dog tłuszczu
  • 2 kostki rosołowe
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • sól i cukier do smaku
Przepis:

Oczyszczoną brukiew pokroić w kostkę o boku 1 cm, włożyć do szybkowaru i zalać wrzątkiem. Przykryć szybkowar pokrywą, parę razy brukiew zagotować, po czym szybkowar na chwilę otworzyć, dodać tłuszcz i pokruszone kostki rosołowe. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem potrawę pocukrzyć i wymieszać z koperkiem. Podawać do mięs, zwłaszcza wieprzowiny i baraniny.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Sandra2010-11-21 11:59
przepis podoba mi się, szkoda , że jest ich tak mało. Jest jeszcze jeden problem nie mam szybkowara.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl