Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 stycznia 2018. Imieniny: Dominiki, Mateusza, Wincentego
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 6 dkg tłuszczu
  • 20 dkg mąki
  • 1 jajo
  • 3/4. pojedynczego proszku spulchniającego
  • 16 dkg cukru
  • 1/4 litra mleka
  • sól
  • 2 dkg kakao
  • 1 dkg masła i mąka do formy
Przepis:

Przygotować formę budyniową i nastawić wodę. Utrzeć tłuszcz z jajem,dodając cukier, kakao i po trochu wlewając część mleka. Dosypać mąkę,dodać resztę mleka, starannie rozetrzeć, dodać sól. Na końcu wsypaćproszek, rozetrzeć go z ciastem. Ciasto wylać do formy, zamknąć ją,wstawić do naczynia z wrzącą wodą i gotować 45 minut. Formę wyjąć iotworzyć, sprawdzić, czy ciasto ugotowane, okroić je od ścian formy iwyłożyć na okrągły półmisek. Gdy ciasto trochę przestygnie, pokroić ipodawać z sorbetem surówkowym, sokiem owocowym, lub słodkim sosem.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~yyyyyyyyy2010-11-01 21:41
gdzie kupię proszek spulchniający !

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl