Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 października 2018. Imieniny: Celiny, Hilarego, Janusza
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag grzybów (prawdziwki),
  • 2 łyżki tłuszczu,
  • duża cebula,
  • 10 dag mąki,
  • 3 łyżki tartej bułki,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • pieprz,
  • przyprawa do zup,
  • sól,
  • 4 jaja
Przepis:

Grzyby oczyścić, poszatkować i przesmażyć ná części tłuszczu razem z drobno pokrajaną cebulą: Sporządzić zasmażkę z tłuszczu i mąki, rozprowadzić mlekiem, zagotować. Grzyby z cebulą zemleć w maszynce, dodać do przestudzonego ciasta, wbić po jednym żółtku, przyprawić do smaku, wsypać trochę tartej bułki. Następnie ubić pianę z białek, lekko wymieszać z całością i włożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką formy. Dalej postępować jak podano w przepisie: Budyń z makaronu domowego.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl