Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 lipca 2018. Imieniny: Sławy, Sławosza, Żelisławy
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg włoskiej kapusty
  • 3 jaja
  • 4 dag masła lub margaryny
  • 20 dag śmietany
  • 5 dag cebuli
  • zielony kaperek
  • sól
  • cukier
  • (czosnek)
  • 2 dag bułki tartej
  • masło i bułka tarta do formy
Przepis:

Kapustę oczyścić, ugotować (wywar zużyć do zupy). Miękką kapustę odcisnąć, drobno posiekać. Cebulę udusić z masłem, do tego wbijać po jednym żółtku ucierając. Włożyć kapustę i śmietanę, masę rozetrzeć, dodać przyprawy do smaku. Ubić pianę, wymieszać z masą obsypując tartą bułką. Masę wyłożyć do wysmarowanej formy, zamknąć i gotować w parze ok. 45 min. Podawać z sosem pomidorowym.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl