Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 stycznia 2018. Imieniny: Erwiny, Henryka, Mariusza
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg szpinaku,
  • 15 dag ryżu,
  • szklanka mleka,
  • 5 dag tłuszczu,
  • łyżka masła,
  • 4 jaja,
  • sól,
  • cukier,
  • 2 łyżki tartej bułki,
  • ząbek czosnku
Przepis:

Szpinak oczyścić, opłukać, ugotować, odcisnąć i zemleć dwa razy w maszynce. Ryż sparzyć, odlać, następnie ugotować na mleku. Masło utrzeć, dodać przyprawy i żółtka, ostudzony ryż oraz szpinak. Ubić pianę z białek, ostrożnie wymieszać z całością, włożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy lub filiżanek i gotować na parze. Budyń podawać polany masłem lub sosem śmietanowym.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl