Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 stycznia 2018. Imieniny: Mascelego, Walerii, Włodzimierza
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 15 dag cukru,
  • 5 białek,
  • 1 paczka cukru waniliowego,
  • 12 dag orzechów,
  • 8 dag cykaty,
  • 10 dag rodzynków,
  • wafle.
Przepis:

Ubić pianę z białek, zmieszać z cukrem i ubijać na parze do zgęstnienia. Dodać obrane i pokrajane orzechy, cykatę, rodzynki i wymieszać. Uformować małe ciasteczka, ułożyć na waflach i upiec w niezbyt gorącym piekarniku. Całuski powinny być gładkie i śnieżnobiałe.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
katrin2007-05-18 23:18
a jakie te ciasteczka uformowac? przydaloby sie zdjecie

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl