Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 kwietnia 2018. Imieniny: Łukasza, Kai, Nastazji
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 10 szt. cebul (jednakowej wielkości),
  • 15 dag ryżu,
  • szklanka mleka,
  • 3 łyżki tłuszczu,
  • 3 jaja,
  • przyprawa do zup,
  • pieprz,
  • majeranek,
  • 10 dag przecieru pomidorowego,
  • łyżka mąki,
  • sól,
  • szklanka wywaru z włoszczyzny
Przepis:

Cebulę przygotować jak podano w przepisie na cebule faszerowane grzybami. Ryż
sparzyć wrzątkiem na sicie, a następnie zalać mlekiem i na sypko gotować. Część posiekanych środków cebuli przesmażyć; jaja ugotować na twardo, również posiekać i dodać do ostudzonego ryżu. Przygotowanym nadzieniem napełniać cebule, włożyć do rondla, podlać wywarem z warzyw i dusić do miękkości. Resztę tłuszczu zasmażyć z mąką, dodać przecier pomidorowy. Sosem zalać potrawę i podawać ją z ziemniakami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl