Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 czerwca 2018. Imieniny: Albina, Wandy, Zenona
kategoria: przekąski
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 2 placki "cebulaki"
  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietanki słodkiej
  • 2 łyżki usiekanego szczypiorku
  • ½ łyżeczki grubo mielonego pieprzu kolorowego
  • 2 łyżeczki masła
Przepis:

"Cebulaki" skropić wodą (szczególnie brzegi bo są grubsze), środki posmarować śmietanką. Na każdego zestrugać po łyżeczce masła. Rozgrzać piekarnik. Przygotować dwa dość duże kawałki folii aluminiowej. Na każdego "Cebulaka" wbić ostrożnie jajko. Posypać mielonym pieprzem. Ułożyć placki na folii, zagiąć folię i zacisnąć ją tworząc paczuszkę. Wstawić do piekarnika. Trzymać w piekarniku 20 minut by jajka się ścięły. Rozwinąć folię i trzymać w piekarniku jeszcze 1 minutę. Wyjąć. Odwinąć. Posypać szczypiorkiem. Podawać gorące.
Doskonałe na drugie śniadanie, kolację, a jak trzeba to i na obiad (podać wtedy np. barszczyk czerwony do popicia, lub bulion, czy czystą pomidorową). Można też wykorzystać cebulaki jako spód do takiej niby pizzy.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl