Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 kwietnia 2018. Imieniny: Alfa, Leonii, Tytusa
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag małych cebulek (najlepiej szalotek)
  • 2 łyżki oleju
  • 6 dag masła
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 szklanka wody
  • 1 goździk
  • 1 szczypta cynamonu
  • 1 listek laurowy
  • sól i cukier do smaku
Przepis:

W szybkowarze rozgrzać olej z masłem, wrzucić oczyszczone cebulki, przyprawy, posypać solą, cukrem i pieprzem i chwilę poddusić. Włożyć pastę pomidorową, wlać wodę i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl