Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 kwietnia 2018. Imieniny: Jarosława, Marka, Wiki
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 1.20

    Składniki:

  • 150 g migdałów
  • szczypta cynamonu
  • 150 g mąki
  • szczypta utłuczonych goździków
  • 250 g cukru
  • 3 jaja
  • otarta skórka z 1 /2 cytryny
  • masło
  • 2 żeberka utartej czekolady
  • mąka
Przepis:

Posiekane migdały dokładnie wymieszać z wszystkimi pozostałymi dodatkami. Włożyć do wysmarowanej masłem formy i piec w średnio nagrzanym piekarniku. "Chleb" jeszcze ciepły wyłożyć na deskę posypaną cukrem i pokrajać.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~bart2010-05-14 19:56
Ula podaj swój przepis jak już coś krytykujesz
~Ula2010-05-14 08:12
Gdyby tak w wojsku karmili mielibyśmy baletnice. a nie żołnierzy. Kto zastosował tę nazwę do tego ciasta, nie ma pojęcia, co znaczy "komisniak"

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl