Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 maja 2018. Imieniny: Joanny, Zdenka, Zuzanny
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg drobnych ryb
  • 30 dag (ok. 3 porcji) dużej ryby
  • kilka kromek ciemnego, żytniego chleba
  • 1 pietruszka
  • mały seler
  • 1 por
  • zielony koper
  • sól
  • 8 ziaren ziela angielskiego
Przepis:

Do 1,5 I zimnej wody włożyć obrane warzywa, ziele angielskie i małe rybki. Gotować ok. 30 min, po czym wywar przecedzić, osolić, dodać kromki chleba oraz porcje dużej ryby. Gotować 15-20 min. Przed podaniem wsypać posiekany zielony koper.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~-Emar2007-08-11 11:34
Z dodatkiem papryczki chili jest jeszcze lepsza.Oczywiscie,jezeli lubi sie pikantne potrawy.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl