Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 27 kwietnia 2018. Imieniny: Sergiusza, Teofila, Zyty
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 30 dag ogórków kwaszonych lub małosolnych,
  • pół pęczka kopru,
  • 2/3 szklanki śmietany,
  • 4 szklanki mleka zsiadłego,
  • pół pęczka szczypiorku,
  • 2 szklanki kwasu z ogórków,
  • cukier,
  • ząbek czosnku,
  • 3 jaja,
  • sól
Przepis:

Ogórki obrać, pokrajać w paseczki lub zetrzeć na tarce, zalać kwasem z ogórków i zagotować, doprawić roztartym czosnkiem i dobrze ostudzić. Mleko zsiadłe roztrzepać razem ze śmietaną i dodać do oziębionego chłodnika, wsypać posiekany szczypior i koper; przyprawić do smaku. Podawać z ugotowanymi i pokrajanymi jajami oraz ziemniakami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl