Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 lipca 2018. Imieniny: Alfreny, Rufina, Wincentego
kategoria: zupy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 młode czerwone buraczki razem z liśćmi
  • szklanka śmietany
  • 2 świeże ogórki
  • 3 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • natka pietruszki
  • pęczek koperku
  • 2 I kwasu chlebowego
Przepis:

Buraczki starannie umyć, obrać i gotować do miękkości. Przed zakończeniem gotowania włożyć pokrajane liście i łodygi. Miękkie buraczki pokrajać na drobne paseczki, włożyć do ok.1,5 szklanki wywaru z liśćmi i łodygami, ostudzić. Wlać kwas chlebowy, dodać drobno pokrajane, obrane ogórki, jajka na twardo pokrajane w kostkę i drobno posiekaną zieleninę. Śmietanę rozprowadzić małą ilością zupy, bardzo dokładnie wymieszać i wlać do garnka. Do chłodnika podawać gotowane ziemniaki, suto posypane posiekanym zielonym koperkiem.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl