Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 kwietnia 2018. Imieniny: Bony, Horacji, Jerzego
kategoria: wieprzowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 szynka z prosięcia
  • sól
  • 50 g boczku wędzonego
  • 50 g tłuszczu
  • majeranek
  • 1 szklanka piwa
Przepis:

Szynkę umyć, obsuszyć, dobrze natrzeć solą i majerankiem, odstawić co najmniej na godzinę. Na brytfance rozpuścić tłuszcz, włożyć do niej szynkę skórą do góry, posmarować tłuszczem i piec tak długo w piekarniku, aż będzie chrupiąca. Boczek wciąż maczać w piwie i smarować nim grubą skórę szynki, która dzięki temu stanie się lśniąca i chrupiąca. Szynka w żadnym wypadku nie może być solona, ewentualnie dopiero tuż przed podaniem jej na stół.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl