Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 września 2018. Imieniny: Eustachego, Faustyny, Renaty
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 90 dag mąki,
  • 10 dag cukru,
  • 20 dag masła,
  • 4 żółtka,
  • 30 dag śmietany,
  • 2 dag soli,
  • 10-15 dag sera szwajcarskiego,
Przepis:

Do przesianej mąki wlać śmietanę, dodać cukier, sól, żółtka oraz masło i zagnieść ciasto. Jeśli jest za twarde - dodać mleka. Wałkować ciasto 4 razy z 10-15-minutowymi przerwami, jak ciasto francuskie. Formować ciastka dowolnego kształtu. Posmarować jajem, posypać utartym serem. Piec 15-20 minut. Podawać do wina lub do piwa.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl