Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 27 kwietnia 2018. Imieniny: Sergiusza, Teofila, Zyty
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 25 dag migdałów
  • 25 dag cukru
  • 10 dag czekolady
  • 4 białka
  • szczypta cynamonu
  • szczypta cukru waniliowego
Przepis:

Drobno pokrojone migdały uprażyć z cukrem. Białka ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy, startą czekoladę, zmielone migdały i cynamon.
Blachę wyłożyć natłuszczonym pergaminem. Nakładać masę łyżeczką. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
Termar2009-01-13 11:10
Witam. W przepisie, a konkretnie w sposobie wykonania zjadło mi słowa.."i zmielić je". Zostało zapisane: "Drobno pokrojone migdały uprażyć z cukrem." A powinno być: "Drobno pokrojone migdały uprażyć z cukrem i zmielić" Pozdrawiam.
~pseuddd2009-01-12 11:28
Nic z tego nie rozumiem, jak uprażyć wszystkie? a potem skąd mam mieć jeszcze mielone migdaly? i ile uprażyć w końcu?

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl