Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 czerwca 2018. Imieniny: Łucji, Witolda, Wilhelma
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: bart
    Składniki:

  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki cukru
  • cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • filiżanka mleka
  • filiżanka mąki
Przepis:

Wymieszaj ze sobą jedno jajko, dwie łyżeczki cukru, cukier waniliowy i szczytę soli. Wszystko ubij razem dodając filiżankę mleka i filiżankę mąki aż do powstania gładkiego ciasta. Jajko można zastąpić proszkiem do pieczenia - w ilości "na czubku noża". Ciastka po usmażeniu odsączyć najlepiej na ręcznikach papierowych. Szybko usmażone w wysokiej temperaturze i dobrze odsączone wcale nie będą tłuste.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~kawoszka2011-11-03 18:43
wypróbuję ten przepis :-)
~puma2011-08-24 19:49
właśnie dobre a co za różnica jaka forma? pycha!!!!!!!!!!
~Monia2010-02-11 21:25
Dokładnie jak nazywa sie i gdzie kupić ten przyrząd do ciasteczek :)
~Ania2009-02-16 15:29
A gdzie kupić taką foremkę do smażenia? jak byłam mała miałam podobną tylko zgubiłam... uwielbiałam te ciasteczka

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl