Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lipca 2018. Imieniny: Magdaleny, Mileny, Wawrzyńca
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 żółtko
Przepis:

Ciasto francuskie wyjąć z zamrażalnika wcześniej, by się rozmroziło. Pokroić na kwadraty (koła, trójkąty i co tam przyjdzie do głowy). Ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia. Posmarować żółtkiem (najlepiej za pomocą pędzelka). Wstawić do gorącego piekarnika.
Piec od 15 do 30 minut, zależnie od wielkości ciasteczek. Wyjmować gdy będą z wierzchu złote.

Można posypać przed pieczeniem grubą silą, cukrem, makiem, sezamem. Owijać w ciasto ćwiartki jabłek. Zwijać ciasto w kopertę z dżemem w środku. Możliwości jest wiele.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl