Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 maja 2018. Imieniny: Emila, Neleny, Romy
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: katrin
    Składniki:

  • 2 1/2 szklanki mąki krupczatki
  • 1 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 8 jajek
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 1/2 szklanki rozdrobnionych orzechów włoskich
  • 5 dużych jabłek
Przepis:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem.
Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę.
Ubić jajka z cukrem, a następnie wmieszać mąkę z dodatkami i olej. Na końcu dodać orzechy i jabłka.
Ciasto wsypać do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blachy.
Piec w temp. 180st około 45 minut.
Udekorować według uznania.
źródło przepisu: Ciasta Domowe
przepis dodany przez: katrin

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl