Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 14 listopada 2018. Imieniny: Emila, Laury, Rogera
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: czekoladka145
    Składniki:

  • Biszkopt kakaowy:
  • 4 jajka
  • 8 łyżek cukru
  • 4 łyżki mąki tortowej
  • 2 łyżki kakao ciemnego
  • 2 łyżki budyniu kakaowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem:
  • 1,5 puszki gotowego karmelu kakaowego lub mleko skondensowane kakaowe gotowane 2,5 godziny
  • 1 kostka margaryny Kasi
Przepis:

Upiec biszkopt w formie 25/30 i pozostawić do przestygnięcia.
Margarynę dokładnie rozetrzeć i dodawać zimny karmel i dokładnie połączyć. Można zostawić odrobinę karmelu do dekoracji.

Zimny biszkopt przekroić na 2 (lub 3 jeśli wyszedł wysoki) plastry i delikatnie nasączyć słabą kawą (z ekspresu - nie parzoną).
Pierwszą część ciasta posmarować masą przykryć ciastem i delikatnie docisnąć. Jeśli mamy więcej części ciasta postąpić podobnie z następną częścią. Posmarować ciasto na wierzchu pozostałą masą. Zrobić na wierzchu rowki dekoracyjne (można do tego wykorzystać nawet widelec) i włożyć pozostały karmel do szprycki i udekorować wg uznania. Polecam do kremu dodać siekane orzechy laskowe - super smakuje i super się komponuje z tym ciastem. Polecam!!
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~aga2009-05-13 23:27
wlasnie polubilam te ciasto bardzo bylo pyszne

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl