Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 października 2018. Imieniny: Ambrożego, Florentyny, Gawła
kategoria: potrawy mączne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: monika4
    Składniki:

  • 1/2 kg mąki
  • 1 szklanka wody
  • 5 dag drożdży
  • 4 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru
Przepis:

W 1/4 szklanki letniej wody rozrabiamy drożdże z cukrem. Stawiamy w cieplutkie miejsce do podrośnięcia.
Mąkę, resztę wody, oliwę, sól i podrośnięte, rozpuszczone drożdże mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto.
Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do podrośnięcia.
Jak podrośnie to wykładamy na blaszkę.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl