Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 lipca 2018. Imieniny: Magdaleny, Mileny, Wawrzyńca
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: kamila1234
    Składniki:

  • 25 dag biszkoptów kakaowych
  • 2 śnieżki staciatella
  • 4 łyżki żelatyny
  • 10 dag kokosu
  • 1/2 litra kremówki
  • 4 łyżeczki cappucino-cherry i 2 łyżeczki cappucino
  • 4 szklanki mleka
  • biała i deserowa czekolada
  • 4 łyżki cukru pudru
Przepis:

Dno blaszki wyłożyć biszkoptami kakaowymi. 2 szklanki mleka zagotować z kawą cappucino oraz 2 łyżkami cukru pudru i chwilę gotować na małym ogniu mieszając. Następnie 2 szklanki mleka zagotować i wsypać kokos i 2 łyżki cukru pudru. Pogotować chwilkę i odcisnąć kokos. Oba mleka oziębić i na każdej oddzielnie ubić śnieżkę.
Ubić śmietanę, podzielić po równo dodać do śnieżek. Żelatynę namoczyć i dodać równo do mas. (Można dodawać bakalie i rodzynki namoczone w rumie).
Na biszkopty wyłożyć ciemną masę, na nią biszkopty i rozsypać 2 łyżeczki cappucino, masę jasną oraz całą resztą biszkoptów, obłożyć wierzch ciasta. Czekolady roztopić w kąpieli wodnej i na zmianę oblewać biszkopty białą i ciemną czekoladą. Kokos który zostaje z gotowania, nie wyrzucam ale zamrażam i dodaję np. do ciasta drożdżowego, lub sernika alba po prostu do kruszonek.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
czekoladka1452008-10-13 14:31
Pokusa jest, ale jaka kaloryczna, jednak co tam - raz się żyje - wypróbuję na pewno!!!

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl