Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 kwietnia 2018. Imieniny: Jarosława, Konrada, Selmy
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 80 dag cielęciny z kością
  • 2 kwaśne jabłka
  • 3 dag masła
  • 1 łyżka mąki
  • 0,5 szklanki śmietany; sól do smaku
Przepis:

Pociąć cielęcinę na kawałki, włożyć do szybkowaru, zalać wrzątkiem, posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru włożyć oczyszczone i poszatkowane jabłka, kilka razy zagotować. Wyjąć mięso, a sos z jabłkami zmiksować (lub przetrzeć przez sito), połączyć ze zrobioną z masła i mąki jasną zasmażką, posolić, zagotować i podprawić śmietaną. Wylać na mięso. Podawać z kaszami lub kluskami.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl