Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 października 2018. Imieniny: Hanny, Klementyny, Łukasza
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 4 sznycle cielęce (po 180 g)
  • 3 pęczki świeżej bazylii
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 cebule
  • 1 szklanka białego wina wytrawnego
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sos worcester
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Bazylię drobno posiekać, wymieszać z żółtkami, łyżką oliwy i tartą bułką. Przyprawić solą i pieprzem.

Sznycle oprószyć solą i pieprzem, posmarować masą ziołową, zwinąć w roladki, związać.
Obrumienić na pozostałej oliwie, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Wlać wino. Dusić pod przykryciem 20-30 minut.
Roladki wyłożyć na talerze.
Do sosu dodać śmietanę, zagotować. Przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i sosem worcester. Przed podaniem polać roladki.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl