![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 26 lutego 2021. Imieniny: Bogumiła, Eweliny, Mirosława
|
Szukaj:
|
kategoria: potrawy mięsne średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cielęcina duszona z rodzynkami 20 min![]()
Przepis: Mięso oczyścić z kości, pokroić na kawałki, posolić, włożyć do szybkowaru. Włoszczyznę oczyścić zetrzeć na tarce do jarzyn, włożyć do mięsa, zalać wodą. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie zrumienić tartą bułkę na maśle. Otworzyć szybkowar, dodać zrumienioną bułkę (kto nie lubi zawiesiny w sosie, może ją zagotować z wywarem wziętym z szybkowaru, w oddzielnym naczyniu, a potem dodać wywar przecedzony przez sitko), dodać sparzone rodzynki, wino, cukier i sok z cytryny i zagotować. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Zobacz również Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |