Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 czerwca 2018. Imieniny: Alicji, Alojzego, Rudolfa
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 80 dag cielęciny (górka, karkówka, mostek)
  • 60 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, cebula)
  • sól
  • czosnek
  • pieprz
  • sok cytrynowy lub cytryna,
  • 2 łyżki umytej pokrajanej naci pietruszki
Przepis:

Mięso umyć, oczyścić z błon i ścięgien, pokrajać na porcje. Zagotować wodę z dodatkiem czosnku i pieprzu. Do wrzątku włożyć mięso i gotować pod przykryciem, na małym ogniu przez 30 - 40 min. Warzywa umyę, oczyścię, opłukaę, dodaę do podgotowanego miźsa i ugotowaę do miźkkości. Wykorzystaę je do przyrządzania sałatki. Miźkkie miźso wyłożyę na półmisek, posypaę posiekaną nacią pietruszki, obłożyę ziemniakami purée (1-11/2 łyżki na porcję) i pokrajaną w cząstki cytryną. Jeśli nie ma cytryny, podamy sok cytrynowy do skropienia mięsa. Podawać danie z dodatkiem surówek i jabłek lub śliwek rozgotowanych na mus.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl