Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 października 2018. Imieniny: Michaliny, Michała, Piotra
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 80 dag cielęciny (górka, karkówka, mostek)
  • 60 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, cebula)
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • sól
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki z koperkiem
Przepis:

Mięso umyć, oczyścić z błon i ścięgien, pokrajać na porcje. Zagotować 2 szklanki wody z dodatkiem soli, czosnku i zmiażdżonego ziela angielskiego (3 ziarna). Do wrzątku włożyć przygotowane mięso. Gotować pod przykryciem na małym ogniu 40-50 min. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami lub poszatkować na szatkownicy, dodać do przegotowanego miźsa i ugotowaę do miźkkości. W czasie gotowania płyn powinien niemal całkowicie odparowaę. Ugotowaną potrawź przyprawię do smaku solą i pieprzem. Wyłożyę na półmisek, posypaę pietruszką z koperkiem. Podawaę z dodatkiem ziemniaków purée (1-11/2 łyżki na porcję) i z surówkami.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl