Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 czerwca 2018. Imieniny: Alicji, Alojzego, Rudolfa
kategoria: wołowina
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag ugotowanej cielęciny lub mięsa jagnięcia bez kości
  • 20 dag zielonej papryki
  • 20 dag pieczarek
  • 1/2 szklanki chudego mleka
  • ostra sproszkowana papryka
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki posiekanych listków rzeżuchy z pietruszką i bazylią
Przepis:

Ugotowane mięso porajać w kostkę. Paprykę i pieczarki umyć. Paprykę oczyścić z nasion, pokrajać w drobną kostkę. Pieczarki oczyścić i także pokrajać, wymieszać z papryką, wsypać do rondelka, posolić. Ogrzewać na małym ogniu przez ok. 5 min stale mieszając. Podduszoną paprykę z pieczarkami podlać mlekiem, dodać szczyptę ostrej papryki i nieco pieprzu, wymieszáć. Dodać pokrajane mięso, dusię pod przykryciem na małym ogniu czźsto mieszając. Sprawdzię smak, ewentualnie dodaę nieco pieprzu lub ostrej papryki. Gotową potrawź wyłożyę na salaterkź. Posypaę posiekaną zieleniną. Podawaę na gorąco z dodatkiem ziemniaków purée (1-11/2 łyżki na porcjź) i z surówkami lub na zimno z dodatkiem sałatek warzywnych.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl