Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 października 2018. Imieniny: Hanny, Klementyny, Łukasza
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 500 g cielęciny
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • 1 mała cebula
  • sól
  • 70 g tłuszczu
  • 500 g zielonego groszku
  • 30 g masła
Przepis:

Mięso pokroić w kostkę, dobrze przesmażyć na 50g tłuszczu razem z posiekaną cebulą, potem zalać niewielką ilością wody i dusić. Ryż zrumienić na reszcie tłuszczu, zalać wodą i pod przykryciem dusić na półmiękko. Groszek zielony poddusić przez kilka minut na maśle. Ryż i groszek wymieszać z mięsem, dodać trochę wody i dusić do miękkości. Potrawa nie może zawierać ani odrobiny sosu, cały sos musi się wygotować. Przed podaniem na stół posypać drobno posiekaną zieloną pietruszką.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Jolkapolka2010-07-13 18:37
mozna by dodac troche marchewki w kosteczke dla koloru. Dobre jedzonko dla maluchow tez

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl