Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2018. Imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg combra baraniego
  • 1 szklanka wody
  • 0,25 szklanki octu 6-procentowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka mąki
  • 2 cebule; 1 płaska łyżeczka przyprawy curry
  • 5 dag tłuszczu
  • 2 kwaśne jabłka
  • sól
Przepis:

Z combra usunąć tłuszcz, położyć comber w misce mięsem do góry i polać wrzącą wodą z octem, wyjąć dopiero po chwili. Natrzeć całe mięso solą i w kilku miejscach naszpikować czosnkiem. Oprószyć lekko mąką i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Dodać oczyszczoną i pokrojoną cebulę, resztę czosnku, posypać przyprawą curry, wlać 0,5 szklanki wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25-30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na ćwiartki jabłka. Po otwarciu szybkowaru włożyć jabłka i kilka razy zagotować, tak by jabłka zmiękły, lecz nie rozgotowały się. Podawać z kaszą na sypko i cukinią z wody.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl