Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 stycznia 2018. Imieniny: Felicji, Roberta, Sławy
kategoria: sosy
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 5 kg moszczu z czerwonych winogron
  • 900 g jabłek - najlepiej renet
  • 900 g gruszek (bergamota, faworytka)
  • 8 świeżych fig
  • 30 g cukru
  • 6 orzechów włoskich
  • 8 prażonych orzechów laskowych
  • skórka z 1/2 cytryny
  • 2 laski cynamonu i kilka goździków
Przepis:

Moszcz gotować w dużym garnku tak długo, aż połowa płynu odparuje.
W tym czasie umyć owoce i pokroić na kawałki. Obrać i oczyścić orzechy.

Owoce, drobno pokrojone orzechy, skórki z cytryny, cukier i przyprawy dołożyć do moszczu i kontynuować gotowanie aż do zgęstnienia masy.
Podawać jako dodatek do gotowanych mięs.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl