Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 czerwca 2018. Imieniny: Łucji, Witolda, Wilhelma
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • ½ kg jabłek
  • ½ kg jeżyn
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 10 dag masła + do wysmarowania formy
  • 3 łyżki bułki tartej + do wysypania formy
  • 1 paczka biszkoptów ( 10 dag )
  • aromat waniliowy ( ½ łyżeczki lub 1 cukier waniliowy )
Przepis:

Jabłka obrać i pokroić w małe cząstki. Włożyć do rondla. Dodać jeżyny i 1/2 szklanki cukru. Dusić aż sok się odparuje, a masa będzie mieć konsystencję dżemu, dodać bułkę tartą i dobrze wymieszać.
Foremkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Na dno pokruszyć biszkopty. Na biszkopty wyłożyć masę owocową. Z mąki, ½ szklanki cukru, aromatu waniliowego i masła zagnieść kruszonkę i posypać nią z wierzchu owocową masę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, nastawiony na zapiekanie z góry. Piec crumble 25-30 minut, aż kruszonka zrobi się rumiana. Wyjąć i zostawić do przestygnięcia. Podawać lekko ciepłe lub na zimno. Można dodatkowo podać udekorowane bitą śmietaną , albo z lodami waniliowymi.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl