Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 23 kwietnia 2018. Imieniny: Ilony, Jerzego, Wojciecha
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 jajo roztrzepane
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 młode cukinie obrane pokrajane w plastry centymetrowej długości
  • olej do smażenia
  • sos:
  • 1 i 1/2 szklanki jogurtu lub zsiadłego mleka
  • sól i roztarty czosnek do smaku
Przepis:

Wymieszać ze sobą składniki sosu, odstawić. Z wody, mąki, jaja i soli wyrobić ciasto (gdyby było zbyt rzadkie doda trochę mąki). Rozgrzać olej na dużej patelni. Cukinię zanurzyć w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor. Natychmiast podawać na gorącym półmisku polaną sosem, z surówką z białej kapusty.
Proporcje dla 2-3 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl