Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 stycznia 2018. Imieniny: Felicji, Roberta, Sławy
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 kg baraniny bez kości
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g korzenia imbiru lub łyżeczka mielonego
  • 7 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki curry
  • laska cynamonu lub 1/2 łyżeczki mielonego
  • 2 listki laurowe
  • 400 ml bulionu
  • 500 g moreli
  • szklanka soku morelowego
  • pojemnik naturalnego jogurtu (150 g)
  • 2 łyżeczki zasmażki
  • 2 czerwone jabłka
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 3 łyżki natki
Przepis:

Cebule, czosnek i imbir obrać, posiekać.
Mięso umyć, pokroić, zrumienić w rondlu na 2 łyżkach oleju, wyjąć, oprószyć solą i pieprzem.

Do rondla wlać łyżkę oleju, dodać cebulę, czosnek, imbir, 2 łyżki curry, listki i cynamon, poddusić. Mięso włożyć do rondla, wlać bulion. Przykryć, dusić 1,5 godz.

Morele umyć, wyjąć pestki. Owoce włożyć do rondelka, wlać sok, zagotować, odstawić na 30 min. Morele odcedzić.
Sok wymieszać z jogurtem i zasmażką, odstawić. Po 1 godz. dodać do curry.
Jabłka umyć, pokroić, razem z morelami dodać do curry pod koniec duszenia. Przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny, natką.
źródło przepisu: "Moje gotowanie"
przepis dodany przez: Termar

Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika »
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl