Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 sierpnia 2018. Imieniny: Joachima, Nory, Stefana
kategoria: desery
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • petitki 2 opakowania
  • petitki z czekoladą 2 opakowania
  • budyń czekoladowy 1 opakowanie
  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • mleko 1 litr
Przepis:

Budynie ugotować wg przepisu.
Budyń czekoladowy wylać do formy (ja mam taką prostokątną z plastiku ale również można ją zastąpić miską lub innym naczyniem). Na wierz układać na przemian zwykłe petitki i petitki pokryte czekoladą.
Na górę wylać budyń śmietankowy i ułożyć na przemian petitki tak jak poprzednim razem.
Tak przygotowany deser ostudzić a przed podanie włożyć na 2 godz do lodówki.
Kroić (w moim przypadku) jak zwykłe ciastko.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl