Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 22 kwietnia 2018. Imieniny: Łukasza, Kai, Nastazji
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • główka kapusty włoskiej
  • 200 g ryżu
  • 2 cebule
  • kilka suszonych grzybków
  • 300 g pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • bulion
  • 2 łyżki masła
Przepis:

Z kapusty wyciąć głąb, liście ostrożnie oddzielić. W garnku zagotować wodę, osolić, wrzucać po 1 liściu, gotować 2 - 3 minuty. Ostudzić, ściąć zgrubiałe nerwy.

Suszone grzyby namoczyć, ugotować, pokroić.
Ryż ugotować na półmiękko, cebule zeszklić, dodać posiekane pieczarki i grzyby, udusić, zmieszać z ryżem, przyprawić.
Zwinąć gołąbki, zalać bulionem, ugotować.
Mąkę przesmażyć na maśle, dodać koncentrat i bulion, zagotować. Zalać gołąbki zasmażką i zapiekać jeszcze 10 minut.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl