Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 czerwca 2018. Imieniny: Elżbiety, Marka, Pauli
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Termar
    Składniki:

  • kapusta włoska 1 główka
  • ryż 200 g
  • cebula 2 szt
  • grzyby suszone kilka szt
  • pieczarki 300 g
  • sól
  • pieprz
  • olej 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy 3 łyżki
  • mąka 1 łyżka
  • bulion
  • masło 2 łyżki
Przepis:

Z kapusty wyciąć głąb, liście ostrożnie oddzielić.
W garnku zagotować wodę, osolić, wrzucać po jednym liściu, gotować 2 - 3 minuty.
Ostudzić, ściąć zgrubiałe nerwy.

Suszone grzyby umyć, namoczyć, ugotować, pokroić.

Ryż ugotować na półmiękko, cebulę zeszklić, dodać posiekane pieczarki i grzyby - udusić, zmieszać z ryżem, przyprawić (ja oprócz w/w przypraw dodaję przyprawę do gołąbków z firmy Apetita).
Zwinąć gołąbki, zalać bulionem, ugotować.

Mąkę przesmażyć na maśle, dodać koncentrat pomidorowy i bulion, zagotować.
Gołąbki zalać zasmażką i zapiekać 10 minut.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Rys472012-12-21 15:53
Gołąbki wigilijne............z mięsem? tradycyjnie się robi z ryżem i grzybami.
~JAKAS_@2012-07-10 21:11
W MOICH GOLABKACH DOMINUJE MIESO ZMIELONE
~Zek2012-02-04 20:53
Lubię gołąbki pod każdą postacią byle biała kapusta
~RENA2012-01-23 00:01
smaczne :):)
~tanker2011-12-24 20:57
Ciągle bym je jadł :)

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl