Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 czerwca 2018. Imieniny: Gerwazego, Protazego, Sylwii
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1,5 kg oczyszczonej ryby 1/2 listka bobkowego
  • 5 dkg oleju
  • sól
  • 15 dkg selera
  • pieprz
  • 10 dkg marchwi
  • cukier
  • 10 dkg pietruszki
  • 2 dkg musztardy
  • 2 cebule
  • ocet do smaku
  • 6 dkg gęstych powideł pomidorowych
Przepis:

Rybę sprawić, odfiletować ze skórą; wyporcjować w poprzek na kawałki szerokości 4 cm, posolić.

Rozgrzać olej, filety usmażyć z obu stron, ułożyć na półmisku jeden kawałek koło drugiego.

Wszystkie warzywa oczyścić, pokrajać w drobną kostkę.
Warzywa włożyć na gorący olej pozostały ze smażenia ryb, podsmażyć, dodać sól i przyprawy, skropić wodą i udusić do miękkości:
Do ugotowanych warzyw dodać przecier z pomidorów, przyprawy, ocet i cukier do smaku. Warzywa powinny tylko lekko podpływać sosem.

Warzywami obłożyć porcje usmażonej ryby, ostudzić.
Rybę po grecku można podawać na gorąco lub na zimno.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~kalinowski2010-11-20 13:51
Wg mnie musztarda i ocet zabijaja smak ryby. Co za duzo to nie zdrowo.
~Julia2009-12-21 08:24
Przepis dobry. Smak jeszcze lepszy.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl