![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 kwietnia 2018. Imieniny: Bony, Horacji, Jerzego
|
Szukaj:
|
kategoria: ryby i owoce morza średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dorsz lub morszczuk na czerwono![]()
Przepis: Rybę umyć, oczyścić, odkrajać głowę i płetwy, umyć. Z przygotowanej ryby zdjąć skórę, ściągając ją od głowy w kierunku ogona. Skrajać filety, natrzeć je zmiażdżonym kminkiem, pokrajać w poprzek na porcje, ułożyć w misce, przykryć i pozostawić w lodówce na ok. 30 min. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać. Cebulę, marchew i pietruszkę pokrajać, włożyć do wrzącej, osolonej wody. Gotować pod przykryciem przez ok. 15 min. Buraki poszatkować i razem z obranym czosnkiem, listkiem laurowym, zielem angielskim i pieprzem dodać do gotującego się wywaru. Równocześnie włożyć porcje ryby. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20 min. Ugotowane porcje ryby wyjąć perforowaną łopatką i ułożyć na ustawionym na parze półmisku, przykryć. Warzywa przetrzeć przez sito. Przecier wymieszać z posiekaną pietruszką i olejem, przyprawić do smaku sokiem cytrynowym lub octem owocowym i solą. Zagrzać. Gorącym przecierem obłożyć rybę. Podawać z dodatkiem ziemniaków z wody i surówek. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |