Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 sierpnia 2018. Imieniny: Bogusława, Bronisława, Ilony
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 4 porcje dorsza
  • 6 dag masła lub 3-4 łyżki oleju (np. sojowego)
  • 80 dag kartofli
  • 1 spora cebula
  • 1 płaska łyżka przyprawy "Vegeta" lub "Jarzynka"
  • sól i pieprz do smaku
  • sok z 1 cytryny lub kwasek rozpuszczony w 0,5 szklanki wody
  • posiekana natka pietruszki
Przepis:

Rozgrzać tłuszcz w szybkowarze, włożyć do niego rybę i grubo pokrojoną cebulę, polać sokiem z cytryny lub kwaskiem, posolić i popieprzyć, chwilę dusić. Włożyć oczyszczone i pokrojone w talarki kartofle, zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl