![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 kwietnia 2018. Imieniny: Jarosława, Konrada, Selmy
|
Szukaj:
|
kategoria: ciasta średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Drożdżówka
Przepis: Margarynę roztopić w rondelku,zostawić do ostygnięcia. Drożdże rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłego mleka i cukru. Do mąki rozbić jajka, dodawać stopniowo zagniatając mleko, margarynę, cukier i sól. Ciasto powinno być sprężyste i odklejać się od rąk. Ja często dodaję jeszcze niewielką ilość oliwy, żeby było bardziej sprężyste. Po wyrobieniu pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około godzinę. Następnie dodać sparzone rodzynki i wyłożyć na blachę. Na wierzch można położyć owoce sezonowe lub mrożone. Wszystko posypać kruszonką-zagniatamy w misce mąkę, cukier i masło,aż wyjdą charakterystyczne grudki. Ciasto wychodzi mało słodkie, więc według uznania można dodać więcej cukru. Pieczemy w temperaturze 180 st.C około 50 minut. Smacznego! ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |