![]() Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
|
ZAPROSZENIE wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 6 marca 2021. Imieniny: Jordana, Marcina, Róży
|
Szukaj:
|
kategoria: potrawy mięsne średnia ocena: 0.00 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Duszona polędwica![]()
Przepis: Polędwicę oczyścić z błon, opłukać i dokładnie osuszyć. Następnie lekko zbić tłuczkiem, posmarować oliwą, przykryć i odstawić na 15-20 minut. Po tym czasie mięso posolić, oprószyć łyżką mąki i obsmażyć ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć (wraz z tłuszczem ze smażenia) do rondla. Śmietanę posolić, dokładnie wymieszać z resztą mąki (by nie było grudek). Polać mięso. Przykryć, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Piec przez 20-25 minut. Gdy mięso lekko ostygnie, pokroić je na ukośne plastry (koniecznie w poprzek włókien). Ułożyć na półmisku. Odstawić w ciepłe miejsce. Sos z duszenia ponownie podgrzać, doprawić do smaku solą. Gotowym sosem polać porcje mięsa. ![]()
oceń przepis :
wystaw komentarz :
komentarze :
Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy
|
![]() Najczęściej oglądane Najwyżej oceniane Ostatnio dodane
|
Regulamin | 2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl |