Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: drób
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 2 bekasy
  • rosół
  • wino
  • mielona papryka
  • 1 łyżka kaparów
  • mąka
  • 2 filiżanki kwaśnej śmietany
  • 100 g wędzonego boczku
Przepis:

Oczyszczone, umyte bekasy posolić i ze wszystkich stron natrzeć mąką zmieszaną z czerwoną papryką. Garnek wyłożyć plastrami boczku, posypać kaparami, włożyć bekasy, oblać je winem i dusić pod przykryciem, aż będą miękkie. Wyjąć bekasy i podzielić je na porcje. Wywar przecedzić, przyprawić kwaśną śmietaną i sosem tym oblać bekasy tuż przed podaniem ich na stół.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl