Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 16 listopada 2018. Imieniny: Edmunda, Marii, Marka
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1 mata dynia makaronowa (ok. 60 dag)
  • 3 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki,
  • sól
  • pieprz
Przepis:

Dynię umyć, włożyć do wrzącej, osolonej wody, gotować pod przykryciem do czasu, aż wbity w nią szpikulec wchodzi -bez trudu. Wyjąć z wody, przekrajać na pół, wyjąć ze skórki przy pomocy łyżki makaronowy miąższ. Wyłożyć go na półmisek, rozdzielić "makaron" widelcem, posypać pietruszką, oprószyć solą i pieprzem. Podawać do potraw mięsnych - zamiast ziemniaków.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~a92010-11-10 20:35
Bardzo proste i smaczne :) POLECAM!!!
~biedronka2010-07-19 11:57
dobry prosty nietuczący

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl