Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 września 2018. Imieniny: Darii, Mateusza, Wawrzyńca
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 50 dag dyni żółtej
  • 1/4 szklanki mleka
  • sól
  • 4 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki lub koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 dag tartej bułki
  • pieprz
Przepis:

Dyni umyć, wykrajać odpowiednią cząstkę, oczyścić z luźnego miąższu z pestkami, obrać. Oczyszczoną dynię pokrajać, włożyć do wrzącej wody z dodatkiem soli, mleka i posiekanego czosnku. Ugotować do miękkości. Tartą bułkę zrumienić na suchej patelni. Dynię odcedzić, wyłożyć na salaterkę, posypać tartą bułką i posiekaną pietruszką, oprószyć pieprzem. Podawać jako dodatek do potraw z ryb i mięsa.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl