Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 18 października 2018. Imieniny: Hanny, Klementyny, Łukasza
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • wyluzowane mięso z 1 kg ugotowanych żeberek
  • 3 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • mielony czarny pieprz
  • ketchup pikantny
  • ½ litra wywaru z gotowania żeberek
  • 6-10 sparzonych dużych liści kapusty włoskiej (lub zwykłej)
  • 8-10 dag przecieru pomidorowego
Przepis:

Cebule drobno usiekać i usmażyć na oleju na złoto.
Na każdym liściu kapusty kłaść kawałek mięsa z żeberek, łyżkę smażonej cebuli, łyżeczkę ketchupu i posypać pieprzem. Zawinąć jak gołąbki.
W garnku ułożyć na dnie 1 duży liść kapusty. Na nim ściśle zawiniątka z żeberkami.
Zalać wywarem z gotowania i dusić ok. 40 minut.
Rozrobić przecier w odrobinie wywaru i wlać do garnka. Doprawić do smaku.
Podawać w sosie z ziemniakami (lub chlebem) jak kto lubi.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © SprawdzonePrzepisy.pl